Näthat- Internets baksida

Jag har funderat lite på det här med näthat. Jag har som liten blogg tursamt nog inte ännu blivit utsatt för detta hemska men jag vet många andra som dessvärre har blivit det.

Blondinbella skriver här till exempel om näthatet som en del av hennes vardag. Jag tycker att det är hemskt att det ska behöva vara så.

Det måste ju vara så att det mesta handlar om avundsjuka eller att de själva mår dåligt och behöver trycka ner andra för att känna sig bättre samt att de kan gömma sig bakom en skärm och vara anonyma är väl till deras fördel. De kanske testar gränser, hur långt man kan gå. Vad tror ni ligger bakom näthat? Har ni själva någon gång blivit utsatta för det?

Daniel Elfvendahl har också skrivit ett bra inlägg om näthat. Jag håller med honom att det är bra att detta uppmärksammas. Tänk om vi tillsammans kunde stoppa eller i alla fall minska detta näthat så att man kunde känna sig tryggare på nätet. Värt att notera är att det nu även finns försäkringar mot näthat. Här kan ni läsa mer om det.

Jag gillar Halebops reklamfilmer om lovebombning och deras samarbete med No Hate. Här kan ni läsa mer om deras kamp mot näthatet.

Detta inlägg publicerades i Inspiration, Mina tips och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.