Odling och inspiration

balkong_inspiration_inredning_uterum_jeanne_darc_living_tidning

Sommarvärmen har ju ännu inte riktigt infunnit sig i år tyvärr. När jag tittar tillbaka på bilder från förra året så satt man och solade på balkongen vid den här tiden, men vi får hoppas att sommaren kommer till oss inom kort.

Vädret till trots är det skönt att ha kommit igång ordentligt med odlingen. När det är tråkigt väder ute får man hitta inspiration i tidningar och annat inne.

Har tillbringat de senaste helgerna med omplantering av plantor och nyplantering av både jordgubbar och luktärtor. Hoppas på riklig skörd i sommar. Mums!

Några av tomatplantorna fick bli present åt någon och lämna plats åt de nyplanterade jordgubbsplantorna i miniväxthuset istället.

Har ni odlat något och i så fall, vad odlar ni helst?odling_miniväxthus_tidningar_inspirationodling_ekologiskt_luktärtor_kruka_balkongplantering_ekologiskt_eko_jordgubbar_sommarodling_jordgubbar_sommar_ekologiskt

Detta inlägg publicerades i Mina tips och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Odling och inspiration

 1. Carola L skriver:

  Jag odlar en hel del – det blir en del tomater, potatis, sallad och kryddor. Frukter och bär också. På bloggen har jag en kategori som heter självhushållning och där finns det mesta om mitt odlande. I år har jag premiär för skärbönor och bondbönor 🙂

  • Linda skriver:

   Va roligt det var att gå in och läsa på din blogg. Jag måste läsa lite mer sen vid tillfälle. Häftigt att du har så många tomatplantor. Önskar att man hade mer plats.. Kul med bönor också. Ska bli roligt att följa. Tack för att du kikade in på min blogg. Kram

   • Carola L skriver:

    Jag brukar ha 15-20 tomatplantor varje sommar i mitt lilla växthus, då har vi tomater som räcker mitten av augusti till i alla fall början av november till familjen och några till. I år blev det 4 chiliplantor som får stanna och lika många snackpaprika *s* Däremot gick sådden bättre än väntat i år så jag har massor med småplantor. Då byter jag till mig andra plantor t.ex. gurka. I år har jag även fått hönsägg och bondbönor (att så) i utbyte. Bönorna odlar jag för att ena dottern blivit vegetarian *s* Alltid roligt med nya bloggar

   • Linda skriver:

    Va roligt och smart att byta plantor. Själv har jag nu givit bort 6 st tomatplantor men det är lika roligt när folk blir glada och tacksamma. 🙂
    Det är ju super att man nästan kan vara självförsörjande med grönsaker och sådant under sommaren iallafall.
    Till helgen skall jag lite sent kanske sätta gurka. 🙂

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.