Växtväggar, den nya trenden?

växttavla_växter

Snubblade på en sida på nätet som säljer växtväggar och växttavlor . Jag som gillar blommor och odling så mycket, fastnade ju genast för detta (för mig) nya fenomen.

Tänka vad man kan göra med en växttavla eller växtvägg, tex odla vertikalt på liten yta och få plats med massa skoj eller inreda vardagsrummet som en djungel? Bara låt fantasin flöda! Häftigt tycker jag, får se om det blir något sådant framöver. Alltid fint med lite grönt både inne och ute. Hur skulle du använda din växtvägg om du fick välja fritt?

Man skulle ju tex också kunna ha en ätlig växttavla i köket full med örter, hur läckert?Apropå örter så har nu min egna basilika växt klart ute på balkongen. Doftar så gott och så mysigt att bara gå ut och plocka när man behöver. Tomaterna har också kommit igång även om det säkert kommer dröja ett tag innan det blir några.

I stora städer har jag förstått att det blir alltmer vanligt att försöka få till det där gröna och fina, som i klippet här nedan. En riktigt stor fin växtvägg, mitt i Stockholms city.

Om ni fick välja hur och var i er stad skulle ni vilja ha en växtvägg och varför?

 

Detta inlägg publicerades i Inspiration och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.