Lyxfällan, spara eller slösa?

I torsdags hade ju Lyxfällan säsongspremiär i torsdags och jag sitter alltid bänkad framför tv:n torsdagar kl 20 på tv3. De är redan inne på sin 22:a säsong, så det märks ju tydligt att folk behöver hjälp med sin privatekonomi. Jag tycker att det är ett himla trevligt program där man får en massa bra tips, fast ibland blir man ju faktiskt lite arg på deltagarna också hur de tänker när de tex. har barn och så, men de brukar ju alltid lära sig något i slutet av programmet och förhoppningsvis gå mot en bättre framtid, så det känns ju ändå hoppfullt.

En del av deltagarna som ej fått hopbakslån i programmet hos sin bank, kanske skulle ha mått bra av att använda sig av en annan typ av lån istället för dyra sms lån. Detta exempel på kontokredit kostar bara 7,4% ränta, vilket ju är mycket billigare är de höga räntorna som en del har använt sig av utan att blinka som de sedan får betala dyrt för.

Brukar du kolla på Lyxfällan? På Viafree kan du se alla avsnitt av programmet från första början.

Jag själv tycker det känns skönt att ha en liten buffert sparat för förutsagda händelser.

Är du en spara eller slösa?

Detta inlägg publicerades i Mina tips och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.