Inspiration

Har nyligen fastnat och streck kollat på en brittisk dokumentärserie på Netflix som heter Extreme Dreams med karismatiske äventyraren Ben Fogle som programledare.

En grupp på 5 deltagare får chansen att uppfylla sina drömmar och övervinna några av världens mest extrema miljöer. Jag blev väldigt imponerad redan då jag sett första avsnittet. (Det finns 20 avsnitt på Netflix). Det är 5 ganska vanliga personer som medverkar och de första fem avsnitten handlade om hur gruppen tog sig under svåra förhållanden som bla innebar höga höjder och branta stigar till Inca ruin staden Choquequirao i södra Peru. Här kan ni läsa mer om serien. Kan tyckas lite väl extremt vad de utsätter sin hälsa för, men de som fixar detta kommer hem med nytt självförtroende och övervinner sina rädslor. Själv har denna typ av extrem aktivitet aldrig lockat mig men jag blir imponerad av folk som har sådan beslutsamhet.

Tänk ändå vilken känsla att efter flera dagas vandring nå målet och veta att man kan klara och övervinna en sådan sak. Det får mig att se lättare på saker man själv kan tycka kännas jobbigt stundvis. Tex om man är för trött för att träna en dag så kan man tänka på denna tappra grupp och då känns ju en timme på gymmet som ingenting 🙂

Nu ska lag slänga mig i soffan och kolla på resterande avsnitt som säkert kommer att vara lika spännande som de fem första. Vore kul att höra era tankar om ni ser den.

2013-08-18_1553

Bilden är lånad här.

Detta inlägg publicerades i Inspiration och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.