Life hacks som förenklar livet

Fick för endast ett par dagar sedan reda på att alla de små tips som man kan förenkla livet med har en benämning: Life hacks.

Enligt Wiki betyder Life hacks (fritt översatt) tips och tricks för att öka produktiviteten i vardagen.

Det kan också vara något som löser ett vardagligt problem på ett ovanligt, smart och billigt sätt. T ex fånga bananflugor med hjälp av fruktbitar i en skål med gladpack över, med ett litet hål i mitten på plasten. När flugorna förhoppningsvis har krupit in i burken genom hålet sätter man på locket och vips är man flugornas herre, som jag läste någonstans på nätet 🙂 

Jag gjorde detta själv nyligen och väntar nu in flugornas ankomst. Jag använde sylt istället för frukt. Så jag hoppas att de är sötsugna 🙂 Tydligen funkar hett vatten i diskhon också. Har ej testat detta än.

Har även testat öl i ett tomt och rent glasspaket för att dränka mördarsniglar i om man har problem med sådana i sin trädgård. Det funkar faktiskt. De är visst väldigt förtjusta i öl. Det räcker med lättöl, de är inte så kräsna 🙂

DSC_0158

Nedan har jag listat mina favorit Life hacks som jag tänkte dela med mig av.

Tipsen är lånade från denna sida. Om ni har egna Life hacks som ni vill dela med er av så kommentera gärna. Vore jätteroligt att ta del av fler tips.

cats

Detta inlägg publicerades i Mina tips och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.