Kost och träning

Som ni kanske märkt har det varit lite tyst på bloggen ett tag och det beror på att jag har lagt stor fokus senaste tiden på kosten och träningen med min PT.

Nu innan semestern börjar så kör vi stenhårt då det blir ett litet träningsuppehåll på gymmet för min del. Dock kommer jag att försöka utnyttja vardagsmotionen och försöka hinna med att göra lite olika övningar hemma. Samt köra stenhårt med kosten även under semestern såklart.

Hur gör man då för att hålla motivationen uppe under sin semester med alla frestelser som då lätt kan bli alldeles för många? Jo, för min egen del så tänker jag hela tiden på målet. Inför varje val man gör så tänker jag till om jag vill ha den där goda glassen eller om jag vill nå mitt mål och då blir ju svaret ganska enkelt. Man kan även byta ut det mot något nyttigare som är minst lika gott, såsom jordgubbar tex.

Lite uppdatering kring viktnedgången då: Sedan slutet av maj när denna resa började har jag i dagsläget gått ner 9 kg. Så nu börjar man verkligen känna av det och det är så roligt! Jag tog fram lite gamla jeans igår och jag kunde ha nästan allihop. 🙂

Det är sådana små belöningar och tex köpa kläder i mindre storlekar som man får ta till vara på som triggar igång motivationen. Det är även roligt när man gör framsteg i träningen och det blir ju faktiskt lättare att göra vissa övningar när man bär på mindre vikt. Så det är också en motivation i sig.

Hur gör du för att hitta den där lilla extra motivationen under semestern?

Detta inlägg publicerades i Inspiration, Mina tips och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.