Den ultimata listan för att motverka Corona-tristess!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du också fått Corona-tristess? Är ditt gym stängt?

Här kommer den ultimata listan med tips från mig på vad du kan göra för att motverka tristessen och ändå hålla dig i form i dessa tider.

1. Träna hemma! De flesta stora gymkedjor erbjuder nu någon form av online-träning för sina medlemmar, men jag gissar att även Youtube har massa bra hemmatränings videor.

2. Njut av naturen! Om du har mer tid över nu när mycket annat är uteslutet eller stängt så kan du ju alltid gå ut och ta lite längre promenader än vanligt. Njut av naturen och gör roliga utomhusaktiviteter med dina vänner. Eller besök ett av alla utomhusgym! Naturen ska ju även ha en helande effekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Gör matlådoer och frys in! Nu när alla bunkrar livsmedel kan det ju vara på sin plats att faktiskt laga till det man har (och får tag på i affären). Perfekt att bara ta fram ur frysen när hyllorna gapar tomma i affären, samt för att kunna hålla dina uppsatta mål även under dessa omständigheter.

4. Kolla på gamla foton för att hålla motivationen och din mentala inställning igång! Det brukar fungera för mig, då det är lätt att glömma bort allt det hårda arbete man har lagt ner, om du tex genomgår en livsstilsförändring.

5. Ring nära och kära om ni inte kan ses. Det gäller att försöka hålla i sina sociala kontakter när man inte kan träffas som vi är vana vid. Det kan räcka med ett meddelande bara man hör av sig. Tänk lite extra på de som sitter hemma själva. ❤

6. Storstäda ditt hem eller rensa den där garderoben som du tidigare inte haft tid till!

Kanske inte så kul, men tänk så skönt när det är gjort! 🙂

7. Bjud hem en eller ett par personer i taget (se till att ni är friska!) och njut av en spel- eller film kväll och sitt helst 1 meter ifrån varandra 😉

8. Lär dig ett nytt språk! Finns massa bra appar. Tex. Duolingo.

0. Ta dig tid att läsa den där boken eller gör klart något halvfärdigt projekt.

10. Tänk positivt! Det här är forhoppningsvis bara en kort period av vårat liv och tänk va skönt när allt är som vanligt igen och man kan återgå till sina rutiner!

Om ni gillar något av tipsen, kommentera gärna nedan så kanske jag skriver ett liknande inlägg då jag har fler tips på lager. 😉

Har du något annat tips?

Ta hand om er och varandra! Kram ❤

Ps. Nordiska museet samlar era Corona-minnen här. DS.

Detta inlägg publicerades i Inspiration och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.