Måndagspepp

Angående städning som jag skrev om i förra inlägget så är ju även det en form av träning.

Hushållssysslor och annan form av städning där man står och rör på sig innebär även det lite förbränning, så det kan ju vara ett extra plus att tänka på när det känns motigt att städa. 🙂

Men detta inlägg tänkte jag prata lite om träningspepp och motivation till träning som också kan kännas motigt ibland. Speciellt måndagar kan av någon anledning vara riktigt tröttsamma dagar och vad kan då vara bättre än känslan som infinner sig efter ett svettigt träningspass. Man kan inte känna sig annat än nöjd då. Bara att du tog dig till gymmet fast du inte ville är ju toppen!

Min lilla pepp lista:

  1. Tänk på målet. vad vill du få ut av din träning? En starkare kropp, viktnedgång eller viktuppgång? Kanske är du som jag mitt uppe i en livsstilsförändring?
  2. Ta till dig träningsglädjen! Känn hur roligt det ändå är att gå till gymmet förutom känslan efteråt. Det kan vara något så enkelt att träffa folk man känner där (eller lära känna nya människor för den delen också).
  3. Träna med en kompis. Det kan både vara roligare och inspirerande att träna tillsammans. Jag tränar dock helst själv så jag kan fokusera ordentligt eller med min PT.
  4. Preppa träningslistor med bra musik för just din träning och smak. Finns ju massor med färdiga listor på Spotify att välja mellan om du inte vill skapa din egen eller varför inte träna till en bra ljudbok, passar perfekt om du tex ska gå på löpband.
  5. Piffa till dig med nya träningskläder. Kan kännas roligare att gå till gymmet om man känner sig lite extra fin. 🙂
  6. Låt dig inspireras av andra. Läs träningsbloggar, lyssna på träningspoddar och kolla in Instagram. Där finns mycket inspiration att hämta.
  7. Kolla in olika träningstips på youtube.
  8. Tänk på din mentala inställning. Det är definitivt lättare att gå till gymmet om man har en positiv inställning till träning i allmänhet.
  9. Om du ändå inte orkar ta dig till gymmet, gör något annat, gå en promenad, ta några extra trappor eller en cykeltur. Vardagsmotionen glömmer man alltför lätt bort.
  10. Gör något mysigt efter träningen så du har något att se fram emot. Belöna dig med en skön bastu eller filmkväll med nyttiga snacks.

Hoppas du fick någon inspiration av mina kanske klyshiga tips, men det kan vara bra att påminna sig ibland. Själv ska jag köra hårt med min underbara PT idag och fram tom torsdag, sedan drar jag på en veckas semester till Tyskland och Tjeckien. Så nu gäller det att kötta på! 🙂

Lycka till med träningen!

Detta inlägg publicerades i träning och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.